Over ons

Nou ja, eigenlijk meer “over mij” dan “over ons”.
Verhagen Financieringsadvies is mijn eenmanszaak, gestart op 1 juni 2015. Dat was op de kop af 25 jaar nadat ik startte in mijn eerste baan bij de NMB Bank (later ING). In 1998 ben ik overgestapt naar KBC Bank Nederland en toen deze bank zich in 2002 terugtrok van de Nederlandse markt ben ik aan de slag gegaan bij Van Lanschot Bankiers waar ik bijna 10 jaar gewerkt heb. Begin 2012 ben ik overgestapt naar Rabobank (Helmond), begin 2014 ben ik aan de slag gegaan bij Start Foundation waar ik het nieuwe onderdeel Mission Related Investments heb opgezet.
Een eenmanszaak wil niet zeggen dat ik geen hulp heb. Een groot aantal voormalige collega’s is bereid bij te springen met raad en daad op het moment dat er extra hard getrokken moet worden aan uw plannen. Dit zijn ervaren mensen die dezelfde hoge kwaliteitsnormen hanteren als ik. Ik ben opgeleid aan Nijenrode (jaren ’80) en Erasmus Universiteit (jaren ’90). Van 2006 tot 2014 was ik geregistreerd als FFP’ er (Federatie Financieel Planner). Prive: Getrouwd, drie kinderen.

In mijn jaren bij de verschillende banken heb ik het vak zien veranderen van “zorgen dat de klant vooruit geholpen wordt” naar “ geen fouten maken en jezelf indekken”. Er werd en wordt hard gewerkt door de medewerkers van de bank maar daar ziet de gemiddelde klant weinig van. Dat is jammer. Ik heb vaak te horen gekregen dat ik dicht bij de klant sta. Ik denk dat ik snap hoe ondernemers in elkaar zitten (al is het gevaarlijk om alle ondernemers over één kam te scheren). De taal en denkwijze van de bank begrijp ik ook, dat is geen verdienste nadat ik er 25 jaar heb doorgebracht. Ik zou in staat moeten zijn de brug te slaan tussen ondernemer en financier.

Referenties

uw onderneming?